Info

HolyPoly Design & Animation is een Nederlandse ontwerp en animatie studio opgericht door Ruben Pol (1988) en is gespecialiseerd in visuele communicatie voor tv, film en digitale/on-demand platformen. 

HolyPoly_TinCans.jpg

Na ruim 10 jaar als vormgever bij verschillende televisieproducenten te hebben gewerkt ben ik in 2018 met HolyPoly gestart. Ik zal je niet vermoeien met een ingewikkeld marketingverhaal over de 'geheime ingrediënten' van HolyPoly, want eigenlijk is het heel simpel; Het is mijn taak om jouw ideeën te vertalen naar een aansprekende visuele vorm. Goede visuals komen niet uit een potje, ontstaan niet door een ingewikkelde filosofie, maar gewoon door goed te luisteren naar de wensen van de opdrachtgever. Pas als dat lukt is mijn doel bereikt. Van eerste pitch tot première, HolyPoly helpt graag bij de visualisatie van je ideeën in elke fase van een project.

Voorbeeld waarbij polygons een driedimensionale weergave van een dolfijn vormen. Bron:    Wikipedia   )

Voorbeeld waarbij polygons een driedimensionale weergave van een dolfijn vormen. Bron: Wikipedia)

Bron:    Quora

Bron: Quora

What’s in a name?

Tijdens het opstarten van mijn eigen ontwerp en animatiestudio was het al vrij snel duidelijk dat ik iets wilde doen met het woord polygon (vaak afgekort als poly). Polygons zijn aan elkaar verbonden lijnstukken die worden gebruikt om grafische driedimensionale objecten te creëren, waarbij 3D-animatie een van de bekendste toepassingen is. De directe link tussen mijn vak en mijn achternaam was snel bedacht. Maar het begrip polygon maakt nog geen merknaam, of op zijn minst geen originele.

Dus zocht ik verder naar iets dat opvalt, blijft hangen en ook internationaal uit te spreken is. Zo ontstond HolyPoly, afgeleid van de Engelse uitdrukking “Holy Moley!” (tegenwoordig meestal geschreven als "holy moly"). Een term die populair werd rond 1940 door DC Comics’ Captain Marvel, waar de term als vaste uitdrukking van verwondering of verbazing gebruikt werd. Precies het gevoel dat ik hoop met mijn werk te kunnen oproepen.

 

Wat kan HolyPoly voor je doen?

Ontwerp en beeldbewerking, leaders, title design, key art, 3D visualisatie, 3D animatie, 2D en 3D Motion Graphics, sizzle tapes, promo's en trailers. Ook op gebied van grafische uitingen zoals huisstijl, posters, brochures, promotie of presentatiemateriaal kan HolyPoly jouw project of bedrijf ondersteunen.

Heb je een goed idee? Laten we er dan samen iets moois van maken. Bel of mail gerust voor meer informatie.